APELUL DE SUSTINERE PENTRU LUPTA IN APELE DE MUNTE

Decizii, anunturi si rezolutii ale CTDA
Avatar utilizator
cristi.albu
Site Admin
Mesaje: 1510
Membru din: 14 Ian 2008, 13:50
Localitate: LRS
Contact:

APELUL DE SUSTINERE PENTRU LUPTA IN APELE DE MUNTE

Mesajde cristi.albu » 06 Iun 2018, 14:25

Iata ce am preluat de la Dan Pavaloiu de pe pagina de Facebook
Marian, cred ca putem face si noi un mic demers sa il sustinem pe Ovidiu.
Te rog, copiaza tu textul de mai jos, semneaza-l, stampileaza-l si haideti ca macar asa sa contribuim si noi la salvarea raurilor.

Lupta împotriva distrugerii râurilor de munte continuă. Vă rog citiți și distribuiți, iar cei care puteți și doriți implicați-vă...

URGENT: Dupa cum probabil aţi văzut, este în desfăşurare o activitate destul de amplă pentru a încerca să protejăm puţinele râuri pe care le mai avem încă nedistruse, puţinii peşti care mai există şi puţinele oaze de natură superbă. Unii işi sacrifică mult timp pentru treaba asta. Timp poate că mai găsim, dar din păcate resursele financiare sunt extrem de limitate aşa că voi face un nou apel către voi pentru a susţine această activitate.

Discuţiile se poartă pe mai multe planuri:

Pe de o parte vorbim de acţiunile mai “grele”, cum ar fi proiectul de băgare a defileului Jiului în ţeavă, a cărui autorizaţie de construcţie a fost anulată prin decizie definitivă de tribunal şi totuşi sunt unii care caută să continue lucrarea asta, sau cum ar fi proiectul de distrugere a zonelor de reproducere a populaţiei de lostriţe de pe Mureş.

Pe de altă parte vorbim de chestiuni la nivel global şi aici ajungem la o propunere cel puţin ciudată făcută de reprezentanţii Ministerului Apelor si Pădurilor săptămana trecuta şi care prevede o listă de criterii absurde care trebuie îndeplinite simultan pentru ca o apă să nu poată fi distrusă şi o listă extrem de scurtă propusă de ei pentru ape care vor fi salvate de la distrugere.

Modalităţile de acţiune (care fiecare presupune anumite costuri) includ: studiul situatiei de fapt din teren, obţinerea de documente şi multiplicarea lor (vorbim chiar şi de mii de pagini), acţiuni de prezentare şi informare în mass-media, procese în tribunal, drumuri frecvente la Bucureşti la minister sau la alte autorităţi, întocmire de documentaţie, transmitere pe cale oficială către diferite instituţii, inclusive către Comisarii Uniunii Europene.

Vă aduc aminte că în anul trecut am susţinut direct eforturile lui Ovidiu Mihuţ şi acestea s-au concretizat printre altele cu adoptarea OUG 78/2017 de amendare a Legii Apelor la presiunea Comisiei Europene, care a deschis o acţiunea de infringement împotriva Romaniei în urma acţiunilor susţinute de noi.

Ce puteţi face şi cum puteţi ajuta?

1. Fiecare dintre voi poate depune o sumă, după posibilităti, în contul:
Mihut Ovidiu Iulian RO04BTRL00301201J79114XX la Banca Transilvania (la ce reprezinta va rog sa puneti „donatie”)

2. Cei care aveţi timp puteţi scrie un email catre minster, la adresa gheorghe.constantin@map.gov.ro , ca urmare a consultării publice lansate aici:
http://apepaduri.gov.ro/ministerul-apel ... urilor-map…/
şi sa vă spuneţi părerea sau sa cereţi protejarea şi a altor rauri.

3. Fiecare dintre cei care aveţi asociaţii sau cluburi puteţi susţine această acţiune împuternicindu-l formal pe Ovidiu Mihuţ să vorbească şi în numele vostru la minister, cuvantul lui avand astfel mai multă greutate. Atenţie: asta e URGENT, fiindcă merge zilele acestea la minister!
Textul acestui document poate fi astfel:
Subscrisa asociaţie .............. cu datele de identificare ............., având ca obiect de activitate pescuitul recreativ, îl împuternicim pe deplin pe numitul Mihuţ Ovidiu-Iulian , cu datele de identificare CI seria AS număr 908274, CNP 1710422033118, să ne reprezintele interesele în cadrul consultării publice cu Ministerul Apelor şi Pădurilor, privind dezbaterea proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea criteriilor de selectare şi lista sectoarelor de cursuri de apă unde se interzice realizarea de lucrări şi activităţi care pot afecta starea ecologică a apelor.

Data ...............
Reprezentant............
Semnătura ..........
Stampilat

Scanat se trimite la ovmflyfishingtour@yahoo.com

Înapoi la “Decizii, anunturi si rezolutii CTDA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori