Validare castigatori etapa Bicaz

LRS - CAMPIONATUL NATIONAL DE SPINNING 2017 - PESCUIT DIN BARCA
Marian Morcovescu
Mesaje: 143
Membru din: 24 Mar 2013, 11:48

Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde Marian Morcovescu » 28 Iul 2018, 15:23

Avand in vedere ca Dl Cristi Anghelina ne a semnalizat faptul ca sunt probleme cu filmarile concurentilor de pe locul 1 si 3 consider oprtun sa vada toata lumea dezbaterea din comitetul director mai ales ca dl Sava si dl Anghelina au iesit de pe grupul comitetului.
Speta la locul 3 adica echipa Spiac & Sava este legata de lipsa a 29 de min din timpul etapei , faptul ca nu se pot evidentia in totalitate pestii mari ei nefiind aratati la camera asa cum prevede regulamentul de camere din acest an si ultima problema fiind retunerea a mai mult de 12 cleni in livewell.
La locul 1 lipseste deasemenea o parte din filmare Dl Anghelina neputand sa ne comunice exact pana in acest moment!
In aceste conditii conform statutului ALRS am delegat pe dl Sorin Lazea sa vizioneze filmarile puse la dispozitie de Dl Anghelina pentru a trage o concluzie care sa duca la finalizarea clasamentului etapei.
Vreau de la inceput sa stiti ca actuala conducere ALRS va respecta intocmai regulamentele dupa care sa jucat de la inceputul campionatului!
Va rog sa nu faceti comentarii sau postari inutile ,discutam numai aceste spete.

TEO
Mesaje: 494
Membru din: 16 Mai 2010, 21:47

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde TEO » 28 Iul 2018, 18:09

Buna ziua

Incep prin a va intreba daca este corect sa aiba acces la filmari doar o parte a celor care sunt implicati direct in concurs ,ceeace nu mi se pare normal , ori vedem toti filmarile primilor clasati ,ori doar arbitrii ....este simplu ca buna ziua ca cei care au acces la aceste filmari profita de informatii valoroase , vizionarea locurilor de pescuit cat si al nalucilor castigatoare.
Sunt antecedente in care s-a votat aplicarea unor sanctiuni si nu s-a aplicat regulamentul , ori se aplica regulamentul , ori se voteaza aplicarea regulamentului ???....
Tin sa precizez ca se cunosc si alte incalcari de regulament care au avut loc la etapa de la Bicaz si cei care au dovezi cred ca ar fi normal sa le arate nu doar sa le discute la nivel de bisericute ....
Transparentul :mrgreen: ......
O zi buna !!!
Ultima oară modificat 28 Iul 2018, 23:48 de către TEO, modificat de 2 ori în total.

Marian Morcovescu
Mesaje: 143
Membru din: 24 Mar 2013, 11:48

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde Marian Morcovescu » 28 Iul 2018, 19:43

Așa sa hotărât la AG , evident ca ai dreptate și nu e normal sa vizioneze doar un singur om. Am hotărât in Comitetul Director sa mai vizioneze o data Sorin Lazea.
Speram ca cei care se vor ocupa de la anul de LRS sa remedieze.

Avatar utilizator
Torescu Octavian
Mesaje: 32
Membru din: 24 Aug 2014, 23:32

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde Torescu Octavian » 28 Iul 2018, 19:56

Puneti in aplicare regulamentul pentru toate spetele aparute.

1) Problema aparuta la terminarea etapei de la V.A.in speta echipa formata din domnii Cosmin si Silviu carora din nefericire nu le a filmat camera
2)Problema aparuta la terminarea etapei de la Bicaz.in speta echipa formata din domnii Sava si Spiac care au avut mai mult de 12 pesti in livewell
3)Problema aparuta si neanuntata de catre arbitru sef la Bicaz cand din spusele si filmarea organizatoriilor, Domnii Rares si Vitorio erau pe apa in alta zona decat unde aveau cazare.

Daca mai exista probleme clare va rog sa le anuntati aici.

nucus
Mesaje: 718
Membru din: 16 Ian 2008, 19:13
Localitate: radauti

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde nucus » 30 Iul 2018, 05:52

12 pesti in livewell sunt confotm regulamentului

Marian Morcovescu
Mesaje: 143
Membru din: 24 Mar 2013, 11:48

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde Marian Morcovescu » 31 Iul 2018, 22:35

Comnicat CTDA etapa 3 Bicaz
In urma solicitării facute de catre Presedintele LRS, respectiv d-nul Marian Morcovescu, cu privire la problemele aparute in urma verificarii/vizualizarii cardurilor/filmarilor, cistigatorilor de la etapa 3 – Cupa Rapala – Storm 2018 Bicaz, in care ni se solicita solutionarea si punctul de vedere in legatura cu aceasta situatie, venim cu urmatoarele precizari.

CTDA, functioneaza conform regulament LRS 2018, si nu are in sarcina sa validarea sau aplicarea eventualelor sanctiuni/abateri rezultate si constatate dupa vizionarea cardurilor.

Conform art.5 din Regulament Camere de Filmat, exista o persoana responsabila si desemnata de catre LRS, respectiv Vicepresedinte Barca d-nul Cristian Anghelina, care trebuie sa vizioneze, valideze sau dupa caz sa aplice eventuale sanctiuni prevazute si conforme cu regulamentul LRS – 2018.

Deoarece a-ti solicitat punctul nostru de vedere, in urma prezentarii neregulilor constatate dupa vizionarea cardurilor de catre D-nul Cristi Anghelina, si comunicarea de catre acesta a mai multor nereguli, va comunicam ca am constatat urmatoarele:

Mansa 1

- conform art 9 din regulament camere de filmat, timpul estimat de filmare continua este de 9 ore, adica 540 minute.

– Loc 1 – 464 minute fimare – lipsa filmare , fisiere blocate, si incalcarea art 4.4 si 4.6

-Loc 2 – 472 minute filmare – camera pornita cind pleaca de la mal, oprita cind ajung la mal (locul de acostare, conform regulament camera de filmat)

-Loc 3 – 435 minute filmare – 2 fisiere corupte (nu se deschid) aproximativ 29 minute, si retinerea in livewell a peste 20 de pesti, incalcare regulament art 7.7

CMMC – nu se vede pe filmare prinderea capturii

Mansa 2

-Loc 1 – 398 minute filmare – filmarea incepe cind deja pescuiesc, 2 fisiere corupte (nu se deschid) aproximativ 40 minute si incalcarea art 4.4 si 4.6

-Loc 2 – 501 minute filmare – camera pornita de la mal, oprita cind ajung la mal (conform regulament camera de filmat), au ceva probleme pe parcurs, dar le remediaza.

-Loc 3 – 509 minute filmare – 1 fisier corupt (nu se deschide) si retinerea a peste 20 pesti in livewell, incalcare art 7.7

Toate neregulile si abaterile constatate sint clar prevazute in regulament LRS-2018 si trebuie aplicate conform acestuia de catre cei abilitati/indreptatiti in acest sens.

Marian Morcovescu
Mesaje: 143
Membru din: 24 Mar 2013, 11:48

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde Marian Morcovescu » 31 Iul 2018, 22:49

Consiliul Director , urma analizarii problemelor apărute la etapa 3 Bicaz și ținând cont de pct de vedere al CTDA privitoare la ocupanții locurilor 1 , 3 și CMMC am hotărât aplicarea următoarelor sancțiuni :
1. Echipa Boanta & Iorga penalizare 10 puncte din clasamentul final al etapei
2.Echipa Sava&Spiac penalizare 10 puncte din clasamentul final al etapei
3. CMMC nu se acorda ( lipsa filmare)

Consiliul Director a luat aceste hotărâri astfel
Marian Morcovescu Pentru sancționare
Cristian Dragota Pentru sancționare
Sorin Lazea. Pentru sancționare
Cristian Anghelina Nu este de acord cu sancțiunile

Avatar utilizator
andrei
Mesaje: 185
Membru din: 25 Ian 2008, 12:23
Localitate: Arad-Timisoara
Contact:

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde andrei » 01 Aug 2018, 08:05

Mai jos veti gasi in BOLD concluziile persoanei desemnate sa verifice filmarile de la Bicaz, si anume Cristian Anghelina, trimisa pe e-mailurile membrilor consiliului director in termenul de 14 zile(2 saptamani) conform - SECTIUNEA A DOUA - , Camere de filmat, Art.5. D-l Cristian Dragota, in continuare presedinte CTDA, necunoscator al regulamentului, lucru incontestabil dovedit concurs dupa concurs, nu a facut nimica in aceasta privinta, bineinteles necunoscand regulamentul.

Ba mai mult, sunt singurul care am raspuns la acel e-mail, cerand aplicarea regulamentului, lucru bineinteles omis de d-l presedinte Marian Morcovescu care emite zvonuri neadevarate dupa fiecare concurs in care ies pe primele pozitii persoane neagreate de dansul. Daca s-ar fi facut ceva in cele 2 saptamani (14 zile) de la terminarea concursului Cupa Rapala-Storm de la Bicaz din punctul de vedere al CTDA, adica sa aplice regulamentul, asa cum chiar eu am cerut pe e-mail, nici macar contestatie nu as fi putut sa depun, nefiind regulamentar, in cele 90 de minute dupa terminarea mansei.

Cele de sus fiind spuse, " aplicarea " regulamentului incearca sa fie aplicata, din nou, NEREGULAMENTAR, asa cum ne-am obisnuit de cand este D-l Marian Morcovescu presedinte si Dragota Cristian presedinte CTDA, asta pentru ca cei doi in primul rand nu cunosc regulamentul, nu doresc sa-l cunoasca, crezand ca se aplica doar cum doresc dansii.

Multumesc!

Salutare tuturor!

Am terminat de verificat primele trei locuri si CMMC - Bicaz 2018

Astea-s concluziile, cu bune si rele, separat pe cele doua zile de concurs.

Ziua 1

Loc 1

- 464 minute de filmare

- camera pornita la punctul de start, oprita la final, cand ajung in zona neutra

- ceva problem cu camera la un moment dat, lipseste ceva din filmare, nu pot sa-mi dau seama cat

- nu se deschide un fisier, dar este la sfarsitul mansei, dupa ce ajung in zona de start.

- pe parcursul filmarii Boanta lanseaza, agata intr-un copac, pune lanseta in barca, ia alta, face cateva lanseuri, apoi se duc in mal si dezagata cealalta lanseta. Tema de lectura, punctele 4.4 si 4.6 din regulament

- prind cu siguranta pesti

Loc 2

- 472 minute de filmare

- camera pornita cand pleaca de la mal, oprita cand ajung la mal (locul de acostare, conform regulamentului camera de filmat)

- prind cu siguranta pesti

Loc 3

- 435 minute de filmare

- camera pornita la punctul de start, nu se vede cand este oprita, se vede ca sunt in mars cu barca catre ceahlau, nu se vede ca au ajuns la start

- nu se deschid doua fisiere (fiecare de 1,64gb, aprox. 29 minute), unul pe la inceput, altul la final, care probabil ca surprinde sosirea in zona neutra (incearca sava sa le recupereze) (completare Sava - fisierele au fost recuperate. De fapt era doar un fisier, si nu doua)

- retin mai mult de 12 pesti in livewell, asa cum prevede regulamentul (la 18 m-am enervate si n-am mai numarat). Tema de lectura: punctul 7.7 din regulament

- prind cu siguranta pestiCMMC: lipseste, adica nu se vede pe filmare, asa cum de fapt Dl. Tofan m-a si avertizat!Ziua 2

Loc 1

- 398 minute de filmare

- filmarea incepe cand deja pescuiesc, nu se vede startul; oprita la final, cand ajung in zona neutral

- nu se deschid doua fisiere, unu de 2.68 gb, celalalt de 1.68 gb (estimat 40 minute)

- prind cu siguranta pesti

Loc 2

- 501 minute de filmare

- camera pornita cand pleaca de la mal, oprita cand ajung la mal (locul de acostare, conform regulamentului camera de filmat)

- au ceva problem pe parcurs, dar le remediaza

- prind cu siguranta pesti

Loc 3

- 509 minute de filmare

- camera pornita cand sunt in mars, oprita cand au ajuns la start, dupa masuratoare

- nu se deschide un fisier la inceput, 1 minut de filmare

- retin mai mult de 12 pesti in livewell, asa cum prevede regulamentul (la 20 m-am enervate iara). Tema de lectura: punctul 7.7 din regulament

- prind cu siguranta pesti
WSB Clubul de pescuit sportiv West Spinning Brigade
www.wsbteam.com
Andrei Sava

Adi Spiac
Mesaje: 131
Membru din: 31 Ian 2008, 21:52
Contact:

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde Adi Spiac » 01 Aug 2018, 08:21

Marian,

De echidistanta ta m-am convins. Observ ca-ti place sa arunci cu noroi in munca si rezultatele anumitor oameni si prin asta creezi un deserviciu major Ligii Romane de Spinnig.

Sa le luam pe rand:
Speta la locul 3 adica echipa Spiac & Sava este legata de lipsa a 29 de min din timpul etapei


FALS!
Filmarea exista, fisierul era tot timpul acolo, doar ca nu putea fi deschis. Chestiuni de asteptat cand vine vorba de tehnologie.
Ceea ce uiti tu sa mentionezi e ca a fost recuperat de Sava si trimis lui Cristi Anghelina.

faptul ca nu se pot evidentia in totalitate pestii mari ei nefiind aratati la camera asa cum prevede regulamentul de camere din acest an


FALS!
Pestii cu care am punctat apar pe filmare (vezi si video postat pe LRS). In raportul lui Anghelina scrie negru pe alb: cu siguranta au prins pestii. Chiar te rog sa-l publici.

In plus stim cu totii, clenii aluneca. Un clean stragulat cu degetele si impins in camera nu devine nici mai mic, nici mai mare. Garantat peste 95% din concurenti nu au "impins" pestii in obiectiv. E o regula prosteasca, care trebuie eliminata, asa cum a si propus Anghelina. Ea nu poate INVALIDA prinderea pestelui.

Faptul ca te agati in asemenea nimicuri si eviti esentialul (cu siguranta au prins pestii) spune multe despre impartialitatea cu care a fost analizata situatia.

si ultima problema fiind retunerea a mai mult de 12 cleni in livewell.


FALS
Am retinut peste 12 pesti in livewell, niciodata peste 12 cleni! Fara absolut nici o rea intentie am introdus mai multi bibanei, dat fiindca aveau dimensiuni foarte apropiate. Am facut aceasta mica eroare, pe care ne-o asumam.

Pestii au stat in livewell, cu pompa pe recirculare pornita aproape non stop cum se poate observa pe filmari. Au plecat mai sprinteni decat au venit. Asta daca grija pentru peste era scopul acestei reguli.


CONCLUZIE

1. Am prins absolut toti pestii cu care am punctat. Ei apar pe filmare. Punct. Lucrul asta ar trebui sa fie suficient pentru validarea rezultatului.

2. Am retinut peste 12 pesti in livewell, lucru pe care ni-l asumam.

3. Au trecut cele 14 zile mentionate in art.5 Regulament Camere de Filmat, timpul maxim in care trebuia anuntata validarea sau invalidarea locurilor fruntase. Persoana desemnata (adica Anghelina), nu Morcovescu, trebuia sa faca aceasta comunicare.

P.S. Marian as fi tare curios sa vad filmarea ta, fiindca am o convingere puternica ca ai incalcat acelasi articol. Ar fi destul de penibil sa ne judeci cand te faci vinovat de aceeasi speta.

PROBLEMA DE FOND

Daca scopul validarii rezultatului e sa fim cu totii convinsi ca pestii s-au prins, apar pe filmare si ca nu s-a furat (vezi cazul Stiopei), atunci nu mi se pare normal sa fie persecutati cei de pe primele locuri si analizati la sange pentru orice chichita din regulament, desi au prins toti pestii LEGAL.

Sunt convins ca nici un concurent nu respecta in totalitate regulamentul. Fie ca n-au purtat veste, ca s-au apropiat prea mult barcile la masuratoare, ca au lansat in spatele barcii cand colegul pornea electricul (potential de trena), ca au aruncat un peste mort fara sa anunte arbitrii etc, ca nu au filmat X minute etc.

Problema nu-i la ei, ci la regulament evident. Am propuneri concrete in directia asta insa as prefera sa le discutam in sectiunea privata a forumului.

Robert Boanta
Mesaje: 8
Membru din: 31 Aug 2015, 21:33

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde Robert Boanta » 01 Aug 2018, 11:23

Buna ziua dragi colegi,

Am citit decizia luată de către conducerea LRS și mă surprinde in totalitate. Aceasta deznodământ vine in contradicție cu cele redactate de persoana desemnată sa vizioneze și sa valideze sau sa invalideze acest rezultat. Dl. Anghelina spune foarte clar in raport: peștii ai fost prinși corect fără nici un dubiu.
Eu personal văd o interpretare rău intenționată a lucrurilor. Aceasta decizie a fost luată, teoretic, in urma reverificării de Dl. Sorin Lazea, din câte am înțeles. Iar teoretic Vb trebuia sa se întocmească un raport cu cele constatate de acesta. Lucru care nu exista, cel puțin public, sau măcar noi cei implicați nu am primit.
Mă surprinde faptul ca sunt acuzat ca am incalcat punctul 4.4 care spune clar ca se sancționează cu 2 ani de suspendare.
Iar la punctul 4.6 cu 5 puncte in manșa.
Legat de filmări, și aici spune altceva regulamentul, încălcarea vreunei prevederi se sancționează cu retragerea punctelor din concurs și nepuncatrea lor in clasamentul national, nici decum 10 puncte in clasamentul final. Nu îmi este clar ce articol am încălecat din secțiunea aceasta.
Aștept sa primim Informării legate de articolul pentru care am primit acele 10 puncte de penalizare.
Afirmațiile spune de Dl. Morcovescu pe secțiunea publica ne aduce un prejudiciu de imagine care va fi soluționat pe căile legale.
In concluzie echipa formată din Robert Boanta și Iorga Valentin contesta decizia luată, ca urmare cerem rejudecarea speței.
Va rog sa luați aminte de un articol din regulament câte spune clar ca decizia sa ia in maxim 14 zile de la terminarea concursului.
Validarea rezultatelor sa făcut odata cu festivitatea de premiere. Camerele aveau rol de validare a capturilor.
Aceste fiind spune va urez o zi cât mai placuta.
Robert Boanta

Liviu Fratila
Mesaje: 27
Membru din: 28 Apr 2017, 19:01

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde Liviu Fratila » 01 Aug 2018, 13:10

“Problema nu-i la ei, ci la regulament evident. Am propuneri concrete in directia asta insa as prefera sa le discutam in sectiunea privata a forumului.“

Adevărat, regulamentul trebuie cu siguranță îmbunătățit, e loc si de mai bine.
Mențiunea mea este ca trebuie găsită soluția in care toți cei care participă la concursurile LRS sa aibă acces la discuții si posibilitatea de’a veni cu o părere.
Mențiunea specială ar fi sa nu’mi contra-argumentați cu faptul ca cei noi n’au palmares, nu’s destul de vechi in concursuri si alte motive discriminatorii.
Vă reamintesc ca problemele existente se datoreaza MAI ALES faptului că până acum doar “veteranii” au hotarât.
Sunt hotarârile luate de voi, domnilor. Noi, astia veniți mai târziu nu facem decât sa ne raportăm unor reguli și regulamente deja stabilite. Câtă vreme avem aceleași obligații și plătim aceleasi taxe, am pretenția să fiu ascultat.
Vă multumesc.

Avatar utilizator
andrei
Mesaje: 185
Membru din: 25 Ian 2008, 12:23
Localitate: Arad-Timisoara
Contact:

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde andrei » 01 Aug 2018, 14:51

Am atasat si cele transmise pe e-mail de Dragota Cristian & Marian Morcovescu si raspunsul d-lui Cristian Anghelina...

Comunicatul contine erori, nu este conform nici cu constatarile facute de mine, nici cu regulamentul ALRS.
1. In primul rand nu contine update trimis catre membri CD, adica faptul ca am primit din partea Dl Sava un fisier recuperat de 29 minute (lucru ce se poate realiza probabil si cu cele 18 minute din fisierul care corupt din filmarea Dl. Boanta din mansa 2).
2. Art 9 din regulament camere de filmat trebuie inteles, asa cum si scrie foarte clar, ca o recomandare si nu o regula. Asa ca nu poate fi luat ca termen de referinta in calcularea timpului efectiv de filmare care a fost inregistrat pe cardurile predate de concurenti.
3. In reg camere scrie ca eu trebuie sa validez sau invalidez rezultatele, nu sa aplic sanctiuni asa cum scrie in comunicat.
4. Fals ca Dl. Boanta incalca pt. 4.4. din regulament. Am explicat intr-un email membrilor CD care este opinia mea personala in legatura cu modul in care trebuie judecata intamplarea. Unde am constatat incalcari ale regulamentului am facut trimiteri de lectura celor din CD pentru a avea o referinta (carora m-am adresat in mod natural, avand in vedere ca in regulament nu scrie ce trebuie sa faca persoana desemnata cu vizionare, altceva decat sa valideze/invalideze rezultatele; nu aveam cum sa ma adresez CTDA, asa cum mi-a transmis Dl. Morcovescu, pentru ca nu era vorba de aplicarea unor sanctiuni, decat de niste constatari si de o situatie deosebita)
5. In raportul/concluziile transmise de mine CD era clar specificat ca toti concurentii prind pestii. Daca mai conteaza, poate ca asta nu am scris in raport la care face referire comunicatul de mai sus, dar am comunicat prin telefon cu parte dintre membri CD si am mai transmis pe e-mail niste completari (vezi e-mail cu subiect “incep eu”), in urma vizionarii
- nu am constat fraude majore;
- din punct de vedere strict al regulamentului, sectiunea camere de filmat, toate cele primele 6 locuri din clasamentul initial au incalcat regulamentul si nu trebuie sa puncteze in aceasta etapa (lucru valabil pentru toate cel 3 etape de pana acum);
- este absolut imposibil de garantat ca pestii capturati sunt aceeasi cu cei masurati; camerele de filmat surprind doar faptul ca concurentii captureaza pestii, nu si dimensiunile acestora.

Dl Dragota si celorlalti membri al CTDA, va multumesc pentru punctul de vedere, asa cum este el, cu informatii false si incomplete.
Va sugerez sa revedeti si analizati in functie de toate informatiile existente in legatura cu situatia rezultata in urma vizionarii cardurilor cu filmarile de la Bicaz.
De asemenea va transmit ca va stau la dispozitie cu orice alta informatie care va poate ajuta in formularea unei opinii bazate pe date obiective, asa cum se presupune ca trebuie sa faceti.

Cristi Anghelina
Vicepresedinte ALRS
Om insarcinat cu vizionareaOn Tuesday, July 31, 2018, 2:34:41 PM GMT+3, marian morcovescu <marian.morcovescu@gmail.com> wrote:
Trimis de pe iPhone‑ul meu

Pe 31 iul. 2018, la 14:23, CRISTIAN DRAGOTA <cristipescar@yahoo.com> a scris:----- Forwarded Message -----
From: CRISTIAN DRAGOTA <cristipescar@yahoo.com>
To: Cristi Nedelcu <albatrin@yahoo.com>; Cristi Nedelcu <albatrin@gmail.com>; mrvily@gmail.com <mrvily@gmail.com>
Sent: Tuesday, July 31, 2018, 1:59:05 PM GMT+3
Subject: raspuns LRS

Catre conducerea LRS.

In urma solicitarii facute de catre Presedintele LRS, respectiv d-nul Marian Morcovescu, cu privire la problemele aparute in urma verificarii/vizualizarii cardurilor/filmarilor, cistigatorilor de la etapa 3 – Cupa Rapala – Storm 2018 Bicaz, in care ni se solicita solutionarea si punctul de vedere in legatura cu aceasta situatie, venim cu urmatoarele precizari.

CTDA, functioneaza conform regulament LRS 2018, si nu are in sarcina sa validarea sau aplicarea eventualelor sanctiuni/abateri rezultate si constatate dupa vizionarea cardurilor.

Conform art.5 din Regulament Camere de Filmat, exista o persoana responsabila si desemnata de catre LRS, respectiv Vicepresedinte Barca d-nul Cristian Anghelina, care trebuie sa vizioneze, valideze sau dupa caz sa aplice eventuale sanctiuni prevazute si conforme cu regulamentul LRS – 2018.

Deoarece a-ti solicitat punctul nostru de vedere, in urma prezentarii neregulilor constatate dupa vizionarea cardurilor de catre D-nul Cristi Anghelina, si comunicarea de catre acesta a mai multor nereguli, va comunicam ca am constatat urmatoarele:

Mansa 1

- conform art 9 din regulament camere de filmat, timpul estimat de filmare continua este de 9 ore, adica 540 minute.

– Loc 1 – 464 minute fimare – lipsa filmare , fisiere blocate, si incalcarea art 4.4 si 4.6

-Loc 2 – 472 minute filmare – camera pornita cind pleaca de la mal, oprita cind ajung la mal (locul de acostare, conform regulament camera de filmat)

-Loc 3 – 435 minute filmare – 2 fisiere corupte (nu se deschid) aproximativ 29 minute, si retinerea in livewell a peste 20 de pesti, incalcare regulament art 7.7

CMMC – nu se vede pe filmare prinderea capturii

Mansa 2

-Loc 1 – 398 minute filmare – filmarea incepe cind deja pescuiesc, 2 fisiere corupte (nu se deschid) aproximativ 40 minute si incalcarea art 4.4 si 4.6

-Loc 2 – 501 minute filmare – camera pornita de la mal, oprita cind ajung la mal (conform regulament camera de filmat), au ceva probleme pe parcurs, dar le remediaza.

-Loc 3 – 509 minute filmare – 1 fisier corupt (nu se deschide) si retinerea a peste 20 pesti in livewell, incalcare art 7.7

Toate neregulile si abaterile constatate sint clar prevazute in regulament LRS-2018 si trebuie aplicate conform acestuia de catre cei abilitati/indreptatiti in acest sens.
WSB Clubul de pescuit sportiv West Spinning Brigade
www.wsbteam.com
Andrei Sava

Avatar utilizator
Torescu Octavian
Mesaje: 32
Membru din: 24 Aug 2014, 23:32

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde Torescu Octavian » 01 Aug 2018, 15:19

Pindichi sunt!
Scriu in calitate de membru LRS care a participat la Ag din 2017, la redactarea regulamentului, si in calitate de om cu studii juridice.
Va rog sa considerati acest post echidistant, strict cu nota de interpretare regulamentara a situatiilor in discutie.
In baza statutului si a regulamentului actual, precum si in baza celor constatate si scrise pana acum situatia sta, din punctul meu de vedere, in felul urmator:
Echipa de pe locul 1- Abatere: lipsa filmare integrala concurs -se incalca articolul 1 din regulament sectiunea 2
-Sanctiune: nepunctare in clasamentul concursului si in clasamentul national conform art.17 din regulament sectiunea 2
-Abatere: lanseta in copac-o lasa si pescuieste cu alta-se incalca art.4.6 din regulament sectiunea 1 si nu 4.4
-Sactiune: AVERTIZARE VERBALA DACA ESTE EVIDENTA NEGLIJENTA DIN PARTEA SPORTIVULUI. IN CAZUL IN CARE FAPTA ESTE VADIT
INTENTIONATA SE SANCTIONEAZA CU 5 PUNCTE PENALIZARE /MANSA.-conform art4.6 din Regulament sectiunea 1

Echipa de pe locul 2-Abatere : "au ceva probleme pe parcurs dar le remdiaza"- lipsa filmare integrala-se incalca articolul 1 din regulament sectiunea 2
Sanctiune:-nepunctare in clasamentul concursului si in clasamentul national conform art.17 din regulament sectiunea 2
Echipa de pe locul 3-Abatere: lipsa filmare integrala concurs -se incalca articolul 1 din regulament sectiunea 2
-Sanctiune: nepunctare in clasamentul concursului si in clasamentul national conform art.17 din regulament sectiunea 2
-Abatere:- retin mai mult de 12 pesti(nu cleni) in livewell-se incalca art7.7 din regulament sectiunea 1
-Sanctiune: penalizare 5 puncte mansa confor art.7.7 din regulament sectiunea 1

MENTIUNI IMPORTANTE:

Sanctiunile nu se aplica in situatia in care echipele cu probleme la filmare au respectat art.3 si art.8 lit a) din regulament sectiunea 2 si anume :"Art. 3 In cazul in care nu se poate asigura functionarea continua a camerei pe intreaga perioada a mansei, este permisa inlocuirea bateriei sau alimentarea la alta sursa de curent, inlocuirea cardului de memorie sau a dispozititvului de stocare a informatiei. Operatiunile de mai sus trebuie facute in cel mai scurt timp posibil. In timpul efectuarii acestor operatiuni, pescuitul este interzis."
" Art. 8 Echipele au urmatoarele obligatii:
a) sa anunte persoana desemnata din partea organizatorului/responsabilul de concurs imediat ce constata vreo defectiune a sistemului de filmare sau orice alta problema care impiedica filmarea indicand ora la care s-a constatat defectiunea;"

Sanctiunile nu se aplica daca a fost depasit termenul prevazut la art.5 din regulament sectiunea 2. Acest articol suna asa: "Art. 5 La sfarsitul concursului, cardurile echipelor situate pe locurile 1-6, precum si cardurile echipei care a obtinut Cea Mai Mare Captura (CMMC) si a doua Cea Mai Mare Captura(CMMC) se vor retine pentru verificare. In termen de maxim 2 saptamani, persoana desemnata este obligata sa anunte oficial validarea sau, dupa caz, invalidarea locurilor obtinute, in urma vizionarii filmarilor.MENTIUNE SPECIALA REFERITOARE LA ACEST ARTICOL-va rog sa cititi si sa intelegeti cu atentie ca validarea sau invalidarea nu se refera strict la prinderea pestilor ci la respectarea intregului regulament!!!!!!! -se specifica clar in articol ca se valideaza sau invalideaza "LOCURILE OBTINUTE" si nu prinderea pestilor. Nu cred ca poate contesta cineva ca nu se prind pestii!!!
INCA O MENTIUNE SPECIALA: pentru a nu interpreta gresit va rog ca cititi cu atentie urmatoarele articole din regulament sectiunea 2:
:Art. 2 Montarea, pornirea-oprirea, functionarea, alimentarea, pozitionarea camerei revin exclusiv in sarcina concurentilor(sportivilor).
Art. 9 Pornirea, filmarea, oprirea camerei se vor face conform definitiilor de mai jos.
• Pornire = la inceperea deplasarii pe apa a barcii de la locul de acostare, inainte de inceperea mansei.
• Perioada de filmare = cuprinsa intre pornire si oprire.
• Oprire = la acostarea barcii la locul de plecare, dupa incheierea mansei. (Estimat, aproximativ 9 ore de filmare continua) "CONSIDERATII GENERALE:
Domnilor, dupa cum bine stiti acest regulament este departe de a fi perfect. Asa ceva nici nu cred ca exista. Este mai bun ca altele si mai prost ca ceea ce va urma probabil. Ca dealtfel orice legislatie existenata pe lumea asta. Asta nu inseamna insa ca nu trebuie respectat si aplicat.

Din pacate si Statutul LRS este foarte lacunar. Pe tema asta este foarte mult de discutat si ar trebui sa scriu foarte mult ca sa va expun problemele in totalitate. Va pot da insa cateva exemple:
-nicaieri in Statut nu scrie CINE face regulamentul de desfasurare al competitiilor!!!! se specifica insa in mod clar ca e in atributiile Consiliului Director sa-l aprobe!!! L-a aprobat Consiliul Director??? Va dau copy-paste cu ultimele randuri din Regulamentul pe care l-am scris si pe care i l-am trimis pe mail lui Cristi Albu in data de 24.04.2018 spre a-l posta pe siteul LRS :
"Aprobat Consiliu Director, conform art. 30 lit.c) din Statutul ALRS

Presedinte:
Vicepresedinte:
Secretar:
Presedinte CTDA:
Trezorier:

Data:".......?????? nu l-am vazut nicaieri semnat si stampilat asa cum spune statutul....

-tot in statut se mentioneaza clar la art.30 lit.h) ca este de atributia Consiliului Director sa analizeze si sa valideze hotararile comisiilor ALRS. Va reamintesc ca CTDA-ul este o Comisie a LRS..o logica interpretativa primara duce clar la concluzia ca hotararile de sanctiune se dau de CTDA, nicidecum de Consiliul Director sau de altcineva.
Desigur sunt cateva neconcordante cu regulamentul insa nu trebuie ignorata ierarhia actelor normative in baza carora orice persoana juridica isi desfasoara activitatea. In cazul nostru , al LRS, am avea asa:
1.Ordonanta 26/2000
2. Statutul si Actul Constitutiv
3. Alte regulamente si hotarari interne conform statut.

Referitor la aplicarea sanctiunilor, la cai de atac, si la alte nenumarate chestiuni sunt probleme!!! Repet nu le dezbat aici dar daca cineva are nelamuriri va stau oricand la dispozitie! Este clar ca suntem intr-o apa tulbure si trebuie actionat in consecinta..adica sa dam cu firetiger si cu bataie mare :)....

Inchei cu un apel catre toata gruparea LRS( incluzand aici membrii implicati, organe de conducere, comisii, artbitrii,etc..)-haideti sa facem un moment"0" sa facem un statut bun, un regulament bun, si sa pescuim linistiti iar cel mai bun sa castige-In spiritul si litera regulamentului!!!
Stiu ca suna a cliseu dar e pacat sa se destrame ce s-a creat....
Personal stiu exact cum trebuie facut si stau la dispozitia oricarei persoane interesate de LRS, impartial si echidistant, fie ca-l cheama Morcovescu, Boanta, Sava, Torescu sau VanDamme...
Stima si respect
Cristian Pindichi

Adi Spiac
Mesaje: 131
Membru din: 31 Ian 2008, 21:52
Contact:

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde Adi Spiac » 01 Aug 2018, 15:23

Adevărat, regulamentul trebuie cu siguranță îmbunătățit, e loc de mai bine.
Mențiunea mea este ca trebuie găsită soluția in care toți cei care participă la concursurile LRS sa aibă acces la discuții si posibilitatea de’a veni cu o părere.


Perfect de acord, Liviu. Regulamentul a devenit tot mai stufos si absurd de la an la an. Imi reprosez faptul ca n-am mai participat la o Adunare Generala in ultimii 6 ani.

Odata cu introducerea camerelor de filmat s-a crezut ca se va elimina paranoia unora legata de prinderea pestilor. Ei bine, sunt surprins sa constat ca nu e asa. Chiar si cand pestii apar pe filmare, aceeasi indivizi zic ca de fapt nu-i asa, ca-s mai mici, mai subtiri, mai scurti, ca au fost luati la japca etc. Poate daca erau impinsi mai spre obiectiv, dar asa, nu...nu sunt pestii de pe fisa. Categoric!

Mențiunea specială ar fi sa nu’mi contra-argumentați cu faptul ca cei noi n’au palmares, nu’s destul de vechi in concursuri si alte motive discriminatorii.


N-am facut niciodata asta. Singurul argument pentru forumul privat e ca avand access cate 2 sportivi din fiecare club, discutiile pot progresa mai repede si putem ajunge la o concluzie eficient. Asadar ele ar trebui purtate la nivel de club si venit cu sugestii prin intermediul celor 1-2 delegati.

E foarte ok si nu te opreste nimeni sa le postezi si aici (intr-un topic dedicat). Ma gandeam doar ca daca face fiecare participant asta, n-ar fi cea mai eficienta dezbatere.

tofancc
Mesaje: 12
Membru din: 05 Feb 2012, 00:18

Re: Validare castigatori etapa Bicaz

Mesajde tofancc » 01 Aug 2018, 15:52

DOUA SAPT AM STAT CU OCHII PE TELEFON..SI NU MA SUNAT NIMENI...DATI MI BANIIII:)))),"ca moare copilasii de foame",am venit si eu la peste si voi ma puneti sa fiu si vreun cameraman profesionist venit de la vreo nunta de bogati...dar nu e bai ca dupa cum merge treaba veste,filmari... avem sanse la podium;))))))


Înapoi la “CNS ALRS - PESCUIT DIN BARCA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori