Modificari regulament 2016

LRS - CAMPIONATUL NATIONAL DE SPINNING 2017 - PESCUIT DE PE MAL
Avatar utilizator
gyorg
Mesaje: 670
Membru din: 23 Ian 2008, 10:46
Localitate: Ilfov
Contact:

Modificari regulament 2016

Mesajde gyorg » 26 Noi 2015, 17:46

Tinand cont de discutia "tehnica" ce urmeaza a fi sustinuta in acest weekend la Avrig, discutie ce are in vedere schimbarea sau imbunatatirea CNSM, doresc sa se tina cont de parerea noastra astfel:
- interzicerea populari cu fantanei (la fiecare concurs organizat si populat cu fantanei nu o sa mai particip). Motivul, la nici un concurs mondial nu avem acest peste populat sau existent in rauiri, iar comportamentului lui este diferit altor pastravi (curcubeu sau indigen).
- fara piste cu oameni in apa (chiar daca clubul organizator ne va asigura ca NU o sa fie asa ceva ptr ca o sa aiba oameni de paza).
- tragere la sorti diferentiata. Toti la gramada, in ambele zile de concurs, dar fara sa mai concurez in acelasi sector. Eventual un algoritm in care sa ma duc pe fiecare sector ar fi perfect. S-a vazut clar ca cine a pescuit in acelasi sector a avut avantajul bulanului tragerii la sorti.
- arbitraj asistat de alte persoane (fara arbitraj reciproc), gen: pescari, elevi sau pensionari, chiar si cu costuri mai mari.
- un arbitraj mai serios, mai intransigent.
- mai multa intelegere umana (vezi cazul Roland). Aici ma gandesc ca unul poate sa doarma mai mult, sa piarda o mansa, dar sa fie pescar bun si sa castige un concurs doar cu 3 manse castigate.
- toate concursurile CNSM sa fie organizate pe pista de la Zetea, eventual in locatii diferite. Fara Cluj, fara Bistrita Aurie, fara alte experiente triste. Sa concuram pe pesti nu sa punctam trasaturi, urmariri sau chiloti agatatii din apa.
- Daca va fi vorba de votat modificari ale regulamentului sa se consulte toate cluburile ce au sportivi inscrisi in CNSM si care achita taxa anuala la LRS.

Avatar utilizator
StefanDinu
Mesaje: 2559
Membru din: 14 Ian 2008, 16:29
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde StefanDinu » 26 Noi 2015, 18:20

gyorg scrie:- tragere la sorti diferentiata. Toti la gramada, in ambele zile de concurs, dar fara sa mai concurez in acelasi sector. Eventual un algoritm in care sa ma duc pe fiecare sector ar fi perfect. S-a vazut clar ca cine a pescuit in acelasi sector a avut avantajul bulanului tragerii la sorti.

Pai nu tocmai diferențiată ... deci merge in continuare pe bulan ... poate modificam in Campionatul National de Spinning si Bulan de pe Mal.

gyorg scrie:- arbitraj asistat de alte persoane (fara arbitraj reciproc), gen: pescari, elevi sau pensionari, chiar si cu costuri mai mari.

Promiți sa te ocupi personal tu si ceilalți care susțin ideea asta fără sa discute cu cineva si fără sa aibe o idee clara? doar "vedem noi ce facem" ?

gyorg scrie:- un arbitraj mai serios, mai intransigent.

intra în contradicție cu ce ai propus anterior

gyorg scrie:- mai multa intelegere umana (vezi cazul Roland). Aici ma gandesc ca unul poate sa doarma mai mult, sa piarda o mansa, dar sa fie pescar bun si sa castige un concurs doar cu 3 manse castigate.

E concurs de pescuit ... nu de băut pana dimineața. Cazul Roland chiar nu este de înțeles. Sunt alte situații dar nu asta!

gyorg scrie:- toate concursurile CNSM sa fie organizate pe pista de la Zetea, eventual in locatii diferite. Fara Cluj, fara Bistrita Aurie, fara alte experiente triste. Sa concuram pe pesti nu sa punctam trasaturi, urmariri sau chiloti agatatii din apa.

Daca vrei sa facem pe pești haide sa facem concursurile in Laponia. In paranteza fie spus concursurile de la Bistrița Aurie au cele mai bune rezultate (excepție face Zetea - 2016 etapa 3). In rest ce sa zic. Toți pescuim pe aceleași ape și cu tot atâți pești. Nu asta e problema.

gyorg scrie:- Daca va fi vorba de votat modificari ale regulamentului sa se consulte toate cluburile ce au sportivi inscrisi in CNSM si care achita taxa anuala la LRS.
[/quote]
Aici nu am decât o constatare: ipocrizie!
Ștefan DINU
Clubul Pescarilor de Răpitori
0722.413.651
stefan.dinu@lrs.ro

Avatar utilizator
gyorg
Mesaje: 670
Membru din: 23 Ian 2008, 10:46
Localitate: Ilfov
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde gyorg » 26 Noi 2015, 19:05

Prefer sa ma abtin sa comentez aici. Este o parere ce poate fi dezbatuta in adunare venita din partea mea.
Daca nu se tine cont de ea n am nico o problema, o sa procedez cum consider.

Avatar utilizator
m.teodorescu
Mesaje: 262
Membru din: 25 Ian 2008, 16:19
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde m.teodorescu » 07 Dec 2015, 11:48

Deoarece vad c a deschis Gyorg acest topic , voi posta aici propunerile Aqua pentru sedinta de sambata.

1. Modificarea structurii grupelor prin eliminarea capilor de serie.
2. Matrici astfel alese incat concurentii sa aiba plecari echivalente intre ei pe perioada celor 2 zile (sa se evite ca un concurent sa aiba 2 plecari de 1, iar altul sa aiba cele mai bune plecari 3).
3. Sistemul de concurare pe sectoare: Grupele generic denumite I si II, care concureaza pe sectoarele invecinate A si B vor concura initial 4 manse alternativ pe sectorul A, urmand ca urmatoarele 4 manse sa se desfasoare tot alternativ pe sect B. (asta pt a creste presiunea pe pestii din sect).
4. Piste cat mai diverse - ideal 5 piste diferite. Piste propuse pt 2015, in ordine: Cluj (prima, cat mai devreme), Lotru, Zetea, Carlibaba, Zetea.
5. Votarea pistelor pe o durata de 2-3 ani. Incurajarea cluburilor cae detin ape si care au proiecte, investitii etc in respectiva apa. E de preferat sa investim in apele noatre decat sa dam bani altora.
6. Interzicerea oricaror naluci care isi schimba forma, greutatea sau sunt solubile in apa. Pasta e interzisa.
7. Orice naluca noua care are potential de a fi contestata trebuie prezentata anterior primei manse comisiei de organizare: dir de concurs si arbitru sef care trebuie sa valideze sau nu utilizarea respectivei naluci.
8. Chestionar de evaluare a pistelor. Acesta trebuie completat de participantii la etapa respectiva ....iar pe baza acestui chestionar sa se evalueze pistele
a. Dimensiunea pistei: lungime / latime / adancime
b. Calitatea accesului pe sectoare
c. Calitatea popularii: cantit. de peste/specie de peste/mortalitate/efectuarea popularii
d. Organizare: implicarea organizatorului/limitarea accesului altor persoane pe pista de concurs/amenajarea standurilor/cazare si/sau masa / organizarea sedintelor tehnice si a festivitatii de premiere / comunicarea cu concurentii
e. Vizibilitatea etapei: spectatori / materiale menite sa popularizeze etapa, CNSM si LRS / vizibilitate mass-media / sponsori altii decat cei generali
9. In pb legate strict de CNSM - vot ponderat in f-ie de nr sportivilor din club sau votul direct al sportivilor. (Asta pt ca votul unic este mentionat doar in cazul AG al LRS unde se discuta pb administrative) Motivatiile sunt multiple ....dar in principal tin de nr celor implicati de deciziile sedintei de la mal, implicarea in campionat ca nr de participanti, dar si financiar (cluburile contribuie diferit atat la sustinerea financiara a etapelor, cat si a lotului national). Propun un vot pt fiecare 3 sportivi prezenti la minim 3 etape (cluburile cu mai putin de 3 sportivi au 1 vot, iar rotunjirea nr de sportivi / 3 se va face in jos ...7 sportivi inseamna 2 voturi).
10. Acceptul sau nu al runnerilor. Daca sunt acceptati, atunci sa se accepte si comunicarea intre sportivii aceluiasi club. (Nu toata lumea isi permite financiar sa-si aduca runneri ...deci pot sa inlocuiasca runnerul cu modalitati de comunicare:tel sau statii). Pt a fi ca la mondiale ....si acolo ai acces la informatii.
11. Cand si cum se fac popularile: doar vineri sau si sambata. Aceasta decizie sa fie comuna pt toate etapele si nu decisa la fata locului.
12. Taxa de concurs max 300 prin alocarea unui plus de inca 50 la fondul pt populare, astfel incat sa existe un nr de min 18 pesti / stand, din care 6 pesti/stand sa fie rezervati pt o populare sambata dupa incheierea primei zile de concurs. Speciile acceptate pt populare: pastrav indigen si curcubeu.
13. Arbitrajul este asigurat in sistemul actual sau doar de catre alti pescari din asociatii/cluburi de pescuit. (asta pt a evita arbitrajul de catre particulari si copii usor influentabili, neprofesionist si fara strictete).
14. Premierea locurilor I, II si III la general sa fie facuta in cadru festiv la AG a LRS, impreuna cu cei de la barca ...si nu in festivitati separate la Buc.
15. Organizarea etapelor sa fie atribuita cluburilor in totalitate. Acestea au obligatia de a prezenta un raport financiar in maxim 2 sapt de la finalul etapei. De asemenea, organizatorul va vira taxa de 50 lei/sportiv inscris, aferenta lotului national.
Mircea Teodorescu
www.afc.org.ro

Avatar utilizator
gyorg
Mesaje: 670
Membru din: 23 Ian 2008, 10:46
Localitate: Ilfov
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde gyorg » 07 Dec 2015, 12:16

Daca votarea ar fi in functie de sportivii din CNSM, atunci si contributia catre LRS ar trebui sa fie facuta in functie de numarul de voturi.
Adica, daca acum fiecare club plateste cate 500RON/an si are un singur vot, atunci propun ca la cate voturi ai drept, sa platesti cate 500RON/vot.

Avatar utilizator
StefanDinu
Mesaje: 2559
Membru din: 14 Ian 2008, 16:29
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde StefanDinu » 07 Dec 2015, 13:06

statut prevede ca fiecare membru are un vot.
situația însă nu este la fel în comisiile tehnice de mal respectiv de barca ... pentru ca mai multi membrii înseamnă mai multi bani pentru susținerea loturilor.
Apoi apare aberația în care 3 cluburi mici (care au în total 8 oameni) iau o decizie peste 2 cluburi mari (care au poate 20 de oameni). Este punctul în care acest sistem eșuează.
Apoi, în ultima vreme, tot mai multe decizii se iau plecând de la "eu vreau ... ", "mie nu îmi convine ... " sau "interesul meu este ... ". Clubul ar trebui sa ia decizii pentru bunul mers al competițiilor ... nu pentru interesul meschin al unuia sau altuia ... indiferent de valoarea lui ca sportiv sportiv. Asa ca dacă suntem demagogi, ipocriți, leneși, dezinteresați și egoiști pai sa votam toți la fel ... sa avem toți dreptul sa votam în aceleași condiții. Altfel sa va ajunge sa se contracareze o aberație cu alta: vor apare multe cluburi mici care sunt de fapt scindări ale aceluiași club.
Ștefan DINU
Clubul Pescarilor de Răpitori
0722.413.651
stefan.dinu@lrs.ro

Avatar utilizator
m.teodorescu
Mesaje: 262
Membru din: 25 Ian 2008, 16:19
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde m.teodorescu » 07 Dec 2015, 13:32

gyorg scrie:Daca votarea ar fi in functie de sportivii din CNSM, atunci si contributia catre LRS ar trebui sa fie facuta in functie de numarul de voturi.
Adica, daca acum fiecare club plateste cate 500RON/an si are un singur vot, atunci propun ca la cate voturi ai drept, sa platesti cate 500RON/vot.


Cluburile au aport diferit la sustinerea echipei nationale.
Din taxa fiecarui sportiv pleaca spre LRS 50 de Ron pe etapa
Avem cluburi care participa cu 12 sportivi adica se duc spre sustinerea lotului national 600 de Ron per etapa , si avem cluburi cu 2 sportivi care participa la sustinerea lotului cu 100 de ron per etapa.
Aceasta diferentiere de care spui tu Gyorg este evidenta deja de cativa ani.
Mircea Teodorescu
www.afc.org.ro

Avatar utilizator
gyorg
Mesaje: 670
Membru din: 23 Ian 2008, 10:46
Localitate: Ilfov
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde gyorg » 07 Dec 2015, 13:41

Si-n viata este la fel. Votul meu este acelasi cu al altuia care nu plateste nimic sau contributia lui la buget este mult mai mica.

Avatar utilizator
StefanDinu
Mesaje: 2559
Membru din: 14 Ian 2008, 16:29
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde StefanDinu » 07 Dec 2015, 13:54

Știu ca îți convine, dar nici de data asta nu este buna comparația!
Familia mea de 4 membrii nu poate sa aibă un vot în timp ce o familie de 2 persoane sau de 12 au fiecare tot un vot.
Aici e problema.
Ștefan DINU
Clubul Pescarilor de Răpitori
0722.413.651
stefan.dinu@lrs.ro

Avatar utilizator
m.teodorescu
Mesaje: 262
Membru din: 25 Ian 2008, 16:19
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde m.teodorescu » 07 Dec 2015, 14:01

Gyorg , nu ma intelege gresit.
Ai propus o diferentiere a cuantumul financiar .
Exact asta se intampla acum.....sunt sume diferite in functie de nr de sportivi..ca urmare ar trebui sa existe voturi cu ponderi diferite.
Mircea Teodorescu
www.afc.org.ro

Avatar utilizator
gyorg
Mesaje: 670
Membru din: 23 Ian 2008, 10:46
Localitate: Ilfov
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde gyorg » 07 Dec 2015, 18:30

nu consider ca o contributie la bugetul LRS a unui club ar trebui sa determine un numar mai mare de voturi. Asa cum nu consider ca doar cluburile care oganizeaza o etapa ar trebui sa voteze.

Si la barca este aceiasi problema, iar nimeni nu s-a ridicat cu pretentia ca numarul de participanti din cadrul clubului respectiv sa determine numarul de voturi (cred ca din bun simt).

Avatar utilizator
StefanDinu
Mesaje: 2559
Membru din: 14 Ian 2008, 16:29
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde StefanDinu » 07 Dec 2015, 18:44

gyorg scrie:nu consider ca o contributie la bugetul LRS a unui club ar trebui sa determine un numar mai mare de voturi. Asa cum nu consider ca doar cluburile care oganizeaza o etapa ar trebui sa voteze.

Si la barca este aceiasi problema, iar nimeni nu s-a ridicat cu pretentia ca numarul de participanti din cadrul clubului respectiv sa determine numarul de voturi (cred ca din bun simt).


Greșești ... s-a pus de multe ori ... chiar cineva a spus ca o sa facă 3-4 cluburi ca sa fie si el relevant la voturi.
Ștefan DINU
Clubul Pescarilor de Răpitori
0722.413.651
stefan.dinu@lrs.ro

Avatar utilizator
m.teodorescu
Mesaje: 262
Membru din: 25 Ian 2008, 16:19
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde m.teodorescu » 07 Dec 2015, 19:27

Ei Gyorg , deja ai schimbat argumentul , daca cel financiar nu da in avantajul ideii tale?
E ok si asa.
E propunere...nu pretentie.
Despre bun simt...eu nu comentez...sper ca nici tu nu ai de gand acest lucru
Mircea Teodorescu
www.afc.org.ro

Avatar utilizator
DanV
Mesaje: 1292
Membru din: 21 Mai 2008, 10:23
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde DanV » 08 Dec 2015, 01:31

gyorg scrie:- fara piste cu oameni in apa (chiar daca clubul organizator ne va asigura ca NU o sa fie asa ceva ptr ca o sa aiba oameni de paza).

- arbitraj asistat de alte persoane (fara arbitraj reciproc), gen: pescari, elevi sau pensionari, chiar si cu costuri mai mari.
- un arbitraj mai serios, mai intransigent.
- mai multa intelegere umana (vezi cazul Roland). Aici ma gandesc ca unul poate sa doarma mai mult, sa piarda o mansa, dar sa fie pescar bun si sa castige un concurs doar cu 3 manse castigate.
- toate concursurile CNSM sa fie organizate pe pista de la Zetea, eventual in locatii diferite. Fara Cluj, fara Bistrita Aurie, fara alte experiente triste. Sa concuram pe pesti nu sa punctam trasaturi, urmariri sau chiloti agatatii din apa.


Simpatice atacurile impotriva Clujului, de fapt incepusera din timpul etapei. Ti sa va reamintesc ca nu doar la Cluj au intrat oameni in apa, dar in cazul nostru e mai interesant sa fim discreditati. Va rog pe oricare dintre cei care organizati etape sa incercati contracarea unei firme de paza si sa analizati costurile. Apoi sa vedeti cum e sa interziceti accesul pe domeniul public. Eu zic ca desi nu am reusit 100% sa restrictionam accesul, a fost mai bine decat anul trecut. Am mobilizat mai multi colegi si prieteni care sa ne ajute. A fost singura pista pazita pe timpul noptii. Ne bucura reactia populatiei care a devenit sensibila si cunoaste deja concursul nostru si in procent covarsitor intelegandu-ne si oferindu-ne sprijinul. Mediatizarea si prezenta unui public atat de numeros, cat si educarea populatiei, sunt obiective mult mai importante decat cei 2-3 indivizi si 2-3 copii care au intrat 3m in apa. Latimea sectorului era de 50m.

Dar culmea hilarului este arbitrajul mai serios si intransigent asigurat de pensionari si copii! :)))) Asta e f tare! Propunem sa aducem si gospodine, vaduve si veterani de razboi.

Cazul Roland a fost discutat in comisie. Mie nu-mi par fair-play presiunea si aprecierile facute la adresa comiei si hotararii, decizie luata in unanimitate in conformitate cu regulamentul.

Experiente triste au fost si la Zetea, doar ca, iarasi, acolo nu e interesul sa mediatizam esecurile. Sau daca nu ne clasam bine concursul respectiv este o porcarie??

Avatar utilizator
gyorg
Mesaje: 670
Membru din: 23 Ian 2008, 10:46
Localitate: Ilfov
Contact:

Re: Modificari regulament 2016

Mesajde gyorg » 08 Dec 2015, 03:15

Danute,
te inteleg, dar nu au reprezentat niciodata atacuri, ci numai pozitii luate in sens constructiv.
Acum, trebuie sa ne intelegi si pe noi, astia care facem 1000 de km sa participam la un concurs in care sa primeze tragerea la sorti, iar fiecare esec ne convinge sa nu mergem mai departe. Nu avem nimic cu voi si nici cu pista, numai ca este deranjant pentru oricine sa-si faca o strategie de concurs si sa-i fie daramata de cineva care intra in apa. Sau cum crezi ca ne-am adaptat noi la conditii in care trebuia sa pescuim printre copii din apa? Sigur, era dreptul lor pe buna dreptate!
Iata cateva motive personale:
- raul nu are peste (pastrav), iar acest lucru face ca peste populat sa se hraneasca intensiv cu ceea ce gasest in apa, iar din acest motiv nu rapsunde la naluci.
- este foarte departe de noi, in coditiile in care Zetea este la 300km de oricare dintre noi. Daca mai includem si Carlibaba la socoteala, la un calcul simplu noi din Bucuresti avem 1100km+500+600+1100+500= 3.800km, iar voi de la Cluj 0+600+400+400+400= 1800km. Adica noi facem cu 2.000 de km mai mult ca voi. Vorbim de 1000 de RON de masina mai mult decat voi!
- sunt foarte multe gunoaie in apa, iar lucru asta face o gaura in bugetul naluciilor noastre considerabil. Sunt colegi care pot sa confirme ca naluciile noastre apar prin targuri dupa fiecare etapa la Cluj.
- raul are un debit mult prea mare pentru cantitatea de peste populat, in conditiile in care nu exista peste indigen, iar dupa fiecare etapa localnicii iau la sacosa tot. Faza cu "votarea pistelor pe o durata de 2-3 ani. Incurajarea cluburilor care detin ape si care au proiecte, investitii etc in respectiva apa. E de preferat sa investim in apele noatre decat sa dam bani altora" este buna, dar numai dupa ce acesta exista in administrare, nu in conditii prezumtive intr-un viitor nedeterminat.
- asa cum ai zis si tu, este o pista publica unde interzicerea accesului in apa va fi foarte greu de controlat.

In concluzie, nu trebuie sa mi-o iei in nume de rau, dar sunt prea multe dezavantaje ale pistei de la Cluj ca acesta sa mai intre in campionatul national, cu toate incercariile voastre de a va face un avantaj la votare (vezi postul lui Mircea Teodorescu cu sistemul de votat in functie de sportivi).


Înapoi la “CNS ALRS - PESCUIT DE PE MAL”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator