Cupa Iernii la salau – Sarulesti, editia I

concursuri de spinning, altele decat cele organizate sub sigla LRS
Avatar utilizator
cristi.albu
Site Admin
Mesaje: 1510
Membru din: 14 Ian 2008, 13:50
Localitate: LRS
Contact:

Cupa Iernii la salau – Sarulesti, editia I

Mesajde cristi.albu » 01 Dec 2014, 22:57

Imagine
Prima editie a Cupei Iernii la salau – Sarulesti se va desfasura pe lacul Radutalake, chiar de Sfantul Niculae, ocazie pentru pescarii cu adevarat pasionati de pescuitul la rapitori sa isi incruciseze poate pentru ultima data lansetele. Un concurs de totul sau nimic, ce dureaza 6 ore, in care puncteaza cei mai mari 5 salai.

Data de desfasurare: 06 decembrie 2014
Locatia: Lacul Sarulesti
Organizator: Staff Sarulesti
Sponsor: Relax Spinning

Numar maxim de participanti: 25 de barci
Taxa de participare: 400ron/barca (unul sau doi pescari);
Premii:
Locul I - 2000 lei
Locul II - 1200 lei
Locul III - 800 lei
CMMC - 500 lei
Premiile sunt valabile in cazul acreditarii celor 25 de barci.

Programul concursului:
- 07.00 - 07.30 acreditarea concurentilor/echipelor;
- 07.30 - 08.00 sedinta tehnica, tragerea la sorti a ordinii plecarii la start;
- 08.00 – 08.45 intrarea barcilor la apa;
- 08.45 – 09.00 deplasarea catre locul de start;
- 09.00 start concurs;
- 15.00 stop concurs;
- 15.00 – 16.00 strangerea echipamentului;
- 16.00 Festivitatea de premiere.

Pentru mai multe informatii va sta la dispozitie organizatorul concursului - Stefan Stoica 0761127396, stefan@radutalake.ro

A. REGULI GENERALE
1. Pescuitul se face din barca, individual sau in echipa de cate doi pescari. Barca poate fi echipata cu motor electric si/sau motor termic (putere nelimitata).
2. Fiecare concurent va fi echipat cu vesta de salvare. Pe tot parcursul concursului concurentii SUNT OBLIGATI sa poarte vesta de salvare.
3. Este permisa iesirea la mal numai in caz de urgenta. Nu este permis pescuitul de pe mal.
4. Este permisa folosirea tuturor nalucilor care se lanseaza prin greutate proprie si a monturilor tip Texas, Carolina, Drop-Shot… etc. Nu este permisa folosirea momelilor naturale si a mustelor artificiale.
5. Este interzisa folosirea simultana pe acelasi forfac a doua sau a mai multor naluci, inclusiv a monturilor de tip Alabama. Acest lucru poate fi verificat de catre un arbitru in orice moment al concursului.
6. Barcile cu concurenti nu se pot apropia la mai putin de 40 m una de cealalta.
7. Fiecare concurent poate pescui cu o singura lanseta la un moment dat. Concurentii pot avea in barca un numar nelimitat de lansete de rezerva. Lansetele de rezerva pot fi tinute montate la indemana, dar cu naluca fixata de lanseta.
8. Nu este permis pescuitul la trena.
9. Zona de concurs este delimitata de plasa din dreapta peninsulei(drepta hotel) si Barajul Gurbanesti. Startul se va da din mijlocul platoului(oala mare). Pentru evitarea accidentelor la start, echipele vor lua startul pe rand la semnalul arbitrului – pentru fiecare echipa va exista un semnal de start, ordine obtinuta prin tragere la sorti.
10. Este interzisa nadirea, cu exceptia substantelor ce se pot aplica pe suprafata nalucilor.
11. Este permisa folosirea sonarului si a dispozitivelor de masurare a adancimii apei.
12. Se recomanda ca fiecare echipa sa fie dotata cu minciog sau grip propriu si cu mijloace pentru mentinerea in viata a capturilor pana la masurare si eliberare.

B. REGULI DE PUNCTAJ SI CLASAMENT
1. Puncteaza numai pestii vii.
2. Se puncteaza cei mai mari 5 salai (dimensiunea minima – 40 cm).
3. Clasamentul final se face prin cumularea centimetrilor. Pescarul sau echipa cu cea mai mare lungime totala va ocupa primul loc. In caz de egalitate, departajarea se face dupa cel mai mare peste. Daca egalitatea persista, se va lua in calcul urmatorul cel mai mare peste s.a.m.d.
4. Echipele nu au voie sa aiba retinuti in niciun moment mai mult de cinci pesti. Acest lucru poate fi verificat de catre un arbitru in orice moment al concursului.

C. REGULAMENT MASURARE
1. Masurarea are loc pe apa, de cate ori solicita fiecare echipaj. Nu se retin mai mult de 5 salai in orice moment al concursului.
2. Se masoara cei mai mari 5 salai/pescar sau echipa, dupa aceasta se pot retine spre masurare doar pestii ce depasesc lungimea celui mai mic salau din primii 5. Daca se retine un peste cu 3 cm mai putin decat cel mai mic din cei masurati, lungimea acestuia se scade in totalitate din punctele acumulate.
3. Masura minima este de 40 cm, punctajul fiind un centimetru = un punct. Nu se aplica metoda rotunjiri (ex. Daca avem un salau de 67,8 acesta va avea 67 de puncte)
4. Nu puncteaza salaii morti, orice peste mort se preda organizatorului.
5. Se interzice transferul de capturi intre concurenti.
6. Masurarea capturilor se face cu ajutorul jgheaburilor, intre extremitatile corpului pestelui: varful botului si varful cozii, in pozitia adunata.
7. Este interzisa retinerea capturilor ce nu fac parte din specia tinta.

Înapoi la “ALTE COMPETITII”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator