DECIZIA AGE - 29.02.2020

Decizii, anunturi si rezolutii ale CTDA
ciprian h
Mesaje: 19
Membru din: 28 Noi 2019, 12:49

DECIZIA AGE - 29.02.2020

Mesajde ciprian h » 09 Mar 2020, 17:18

In data de 29.02.2020 s-a desfasurat Adunarea Generala Extraordinara a Ligii Romane de Spinning. In preambulul acesteia s-a desfasurat si sedinta Consiliului Director al LRS.
In cadrul Consiliului Director se dezbate problema RoFL. Astfel, am adus la cunostinta membrilor consiliului care au fost punctele din Statutul LRS care au fost incalcate de catre membri unor cluburi din ALRS care au infiintat RoFL (Romanian Fishing League) si anume:

Art.16 Membri ALRS au următoarele obligaţii:
• respectarea Statutului, regulamentelor, normelor şi deciziilor organelor, comisiilor şi reprezentanţilor ALRS
• respectarea şi apărarea imaginii şi prestigiului ALRS, a structurilor şI oficialilor acesteia;
• conservarea scopului şi obiectivelor ALRS (vezi art. 7 din statut), la care a aderat prin afiliere;

Art.7 Obiectivele ALRS sunt:
a) organizarea şi desfăşurarea de activităţi de pescuit recreativ sub toate formele (seniori, tineret juniori şi copii) la toate nivelele interne şi internaţionale;
c) selecţionarea, iniţierea, pregătirea şi perfecţionarea de practicanti în acest domeniu;
d) participarea la competiţii interne şi internaţionale

Prin prezenta membrilor RoFL in cadrul sedintelor Comisiei De Pescuit si Competitii a AGVPS acestia au periclitat pozitia obtinuta prin munca membrilor ALRS, sustinuta de-a lungul celor 10 ani de colaborare cu AGVPS, munca rasplatita si prin rezultatele obtinute in competitiile internationale.
Cum s-a ajuns ca membrii RoFL sa fie invitati la sedintele Comisiei? Simplu. Reprezentantul RoFL si-a asumat initial calitatea de reprezentant ALRS, desi acesta nu o avea. Mai mult, alt membru al ALRS in calitatea de Sef al Subcomisie Spinning al Comisiei, totodata membru fondator RoFL, a sustinut in fata Comisiei lucruri ce nu au fost in concordanta cu realitatea.
Atunci, cand aceste fapte au fost devoalate, Comitetul Director a solicitat celor doua cluburi o pozitie oficiala, pozitie ce pana in ziua de astazi nu a venit. Mai mult, in toata aceasta perioda s-au purtat discutii intre mine si cei implicati, pozitia mea fiind aceea ca DREPTURILE ALRS SI ALE MEMBRILOR ALRS NU SUNT NEGOCIABILE!
Cluburile (fie in intregime, fie intr-un numar mai mic de membrii) din care membrii fondatori ai RoFL fac parte, stiau de existenta acestei entitati, iar solicitarile noastre pentru un punct de vedere oficial, nu au fost onorate. Consideram ca interesele celor doua cluburi excluse in AGE din 29.02.2020 ar fi trebuit sa fie in primul rand obiectivele si scopul la care au aderat in ALRS si nu acoperirea tacita a unei asociatii menite sa priveze de drepturile castigate in multi ani de munca, iar faptul ca acestia nu au luat nici o masura interna la faptele comise de catre colegii lor impotriva ALRS , a condus spre aceasta decizie.

Constatand aceste incalcari ale Statului, conform articolului 18.1.b, am considerat ca trebuie ca LRS sa ia atitudine si am supus atentiei singura posibilitate de a sanctiona membri fondatori ai RoFL si anume excluderea din ALRS a cluburilor din care acestia fac parte, respectiv Asociatia Clubul Sportiv Aquamania respectiv Best Friends Fishing Club.

CD, cu o majoritate de 5 voturi la 2, a luat decizia excluderii celor doua cluburi, decizia urmand sa fie propusa spre ratificare in Adunarea Generala, pentru indeplinirea conditiei de validitate.
In cadrul AGE s-a luat in discutie decizia CD din data de 29.02.2020 de excludere din LRS a cluburilor Asociatia Clubul Sportiv Aquamania respectiv Best Friends Fishing Club.
Cu un numar de 9 voturi pentru, 6 impotriva si o abtinere s-a ratificat decizia CD din 29.02.2020, potrivit careia cluburile Asociatia Clubul Sportiv AQUAMANIA respectiv Best Friends Fishing Club sunt excluse din ALRS.

Foarte important: Excluderea cluburilor NU implica si sanctionarea sportivilor acestor cluburi, acestia putand concura in continuare in cadrul Campionatului organizat ALRS.

Drepturile castigate pe “apa”, in competitie, sunt cele ce trebuiesc aparate si nu tot felul de mici combinatii “politice”, interese sau orgolii personale. Consider ca este un moment in care sa lasam orgoliile si supararile trecutului, sa gasim impreuna resursele de a merge mai departe impreuna. Doar asa, impreuna, ALRS a reusit sa devina in timp un partener solid si credibil de discutie. Prioritatea ar trebui sa fie aceea de a imbunati pe cat de mult posibil statutul si regulamentele, iar pentru asta e nevoie de implicarea tuturor membrilor ALRS. Faptul ca avem opinii diferite nu ar trebui sa ne indeparteze ci sa ne ajute sa devenim mai buni, mai competitivi. Cred cu tarie ca impreuna putem consolida ce s-a construit in toti acesti ani ai Ligii Romane de Spinning.

Presedinte,
Ciprian Hrisca

Înapoi la “Decizii, anunturi si rezolutii CTDA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori